Levtheater is een jeugdtheaterschool waar kinderen en jongeren van 7 tot 18 jaar toneel kunnen (leren) spelen. We kiezen er sinds de oprichting in 2008 voor om zonder subsidie te werken. Bij ons vind je geen dure decors of kostbare kostuums, maar leren en spelen we met gebruik van eenvoudige middelen. De groepen hebben bij voorkeur 12 leerlingen en ons streven is maximaal 120 leerlingen in de lesgroepen te plaatsen. Levtheater probeert zoveel mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van de leerlingen, en daar vanuit met hen theater te maken; hun ideeën, hun verhalen. De nadruk ligt op spelplezier en het ontdekken van de eigen spelmogelijkheden, terwijl de leerlingen intussen veel leren. De oorsprong van het Nederlandse woord ‘lef’ is het Hebreeuwse woord ‘Lev’, wat ‘hart’ betekent. Levtheater heet zo omdat we vanuit het hart voor kinderen en jongeren en het hart voor theater werken.

 

Op 9 september 2020 start ons nieuwe seizoen.

Nieuwe leerlingen zijn welkom voor een proefles. Meld je aan op

levtheater@live.nl

In het weekend van 17 en 18 oktober 2020 spelen we in CulturA & Zo de voorstelling Coroon-o-noooo! Kaartjes zijn te bestellen via de site van CulturA & Zo.

‘Coroon-o-nooooo!”.

De presentaties kwamen eraan. We waren keihard aan de slag. De ideeën waren rond, de rollen verdeeld, we hadden er zin in. Maar toen... Corona! Niet meer naar school, niet meer met vrienden chillen, maar wél ineens ruimte voor heel andere dingen. Deze voorstelling gaat over Corona. Dat kan ook bijna niet anders, want ons leven ging de afgelopen tijd over Corona. Soms hadden we het verschrikkelijk, vaak ook fijn, maar in ieder geval was er geen toneel. Nu weer wel, gelukkig. En kunnen we jullie op theatrale wijze laten zien hoe wij de afgelopen tijd hebben ervaren!