De presentaties van Levtheater zijn voor de leerlingen van de lesgroepen en hun publiek het hoogtepunt van het lesseizoen. In slechts 6-8 lessen/repetities zijn deze korte voorstellingen door de professionele docent/regisseurs geschreven en geregisseerd. Ze zijn gemaakt naar ideeën van de leerlingen, opdrachten uit de lessen of zijn bewerkingen op (delen van) bestaande verhalen of scènes. Bij de presentaties staat het spelplezier van de leerlingen voorop, kiezen we zo min mogelijk voor ‘hoofdrollen’ en doen we ons best om voor elke leerling iets leuks te bedenken dat bij hem of haar past.

Voor komend seizoen staan de  presentaties gepland in het weekend van 15 en 16 april 2022 in het theater van CulturA & Zo.  Voor Maaklev wordt een aparte voorstelling gepland. Toegang tot alle voorstellingen staat open voor iedereen, er wordt een toegangsprijs berekend. We houden ons aan de Covid 19 richtlijnen van het RIVM.

Naast de presentaties die jaarlijks plaatsvinden maken hebben we de afgelopen jaren een aantal grotere producties gemaakt: het bad van de zandloper, de heksen, sprookjeskwartet en het gras aan de overkant.

Nadat de presentaties in april 2020 niet door konden gaan wegens Corona maakten we met de leerlingen dit filmpje: https://youtu.be/qEcI4mRkj6Q

'Wiebes weg'

10 en 11 juni 2023

Wiebe houdt van metro's.
Hij is al een paar keer in een échte metro geweest, onder de grond, in Parijs.
Er is er ook een in Londen, daar heeft hij een kaart van en wil hij ook naartoe.
Zijn ouders gaan liever niet naar zo'n grote stad, die zijn op zoek naar wat meer rust.
Gelukkig houdt Wiebe ook van tekenen.
Dus tekent hij gewoon zijn eigen metro. En verzint hij zelf wel de stations.
Hij moest eigenlijk nog iets vragen en nog iets afmaken en is het allemaal nog wel leesbaar?
Nou ja, het is verder best goed gelukt.
Wiebe gaat plakband kopen maar...
Ineens is daar die deur met die rare conducteur en komt hij terecht in...de wonderbaarlijke wereld van zijn eigen tekening.
Ga je met hem mee? Heb je wel een kaartje dan? En eh...lust je eigenlijk berenspuuglimonade? 

'Wiebes weg' is een avontuurlijke, grappige en fantasierijke familievoorstelling. Geschikt voor iedereen vanaf vijf jaar.
Regie: Simone Hofman en Sara Krant
Choreografie: Patty Broese van Groenou
'Wiebes weg' wordt gespeeld door de Maaklevgroep samen met een aantal lesgroep-leerlingen.
Het is een bewerking van Simone op het verhaal 'de metro van Magnus' van Joke van Leeuwen.